Mnich kvetenKdyž se v květnu vydáte do jihočeské Nové Bystřice zahrát si jedno z nejlepších českých hřišť Mnich, je zážitkem už sama cesta. Buď ještě kvetou třešně, nebo už šeříky, pole se zažlutí řepkou, případně to všechno zažijete dohromady. Posledních padesát kilometrů samá zeleň.

Dorazíte na místo a nestačíte se divit, co všechno je tady nové. Ale vezměme to popořadě tak, jak nám o tom vyprávěla ředitelka resortu Dominika Wicherová. „Jarní sezona začala opožděně, koncem března leželo hřiště ještě pod hlubokou vrstvou sněhu. Ale pak to začalo zprudka, greenkeepeři stihli hřiště rychle dát dokupy, aby ztráty vzniklé pozdním začátkem sezony byly co nejmenší. Ale dohnat se to už nedá, jednoduše to nejde".

Resort má nového majitele. „To přineslo rozsáhlé změny, všechno ožilo, čerstvá krev, majitel investuje a hodlá v tom pokračovat. Není nováčkem, patří mu Lipno Point a apartmány na Labské, takže si umí dobře spočítat, do čeho se pouští. Máme nová autíčka, nové technické stroje, erifikátor, válec a další. Letos jsme se poprvé od vzniku hřiště pustili do oprav odpališť: lidé si už v začátcích všímali, že nejsou úplně rovná, věděli jsme to i my a teď na ně došla řada. Už je jich pět hotových a pokračujeme dál," vypráví ředitelka.

Mnich má, co se počtu pracovníků týče, nejmenší management široko daleko: kromě Dominiky Wicherové se k němu dá počítat už jen jediný člověk – Tomáš Pikna. Pak už jen recepce a greenkeepeři! Úsporný režim.... Dá se to dělat, pokud jsou přes sezonu všichni v zápřahu systémem od pondělka do neděle, pořád dokola.
Přesto tady činnost klubová i turnajová jen kvete. Členská základna se přesunula od Pražanů k Jihlavanům a obyvatelům dalších měst v okolí – v Praze vyrostla taková spousta hřišť, že by nemělo smysl nechávat si členství tak daleko, ale bývalí členové sem jezdí dál.

Mnich10Pětistovka stávajících členů si může vybírat ze 150 klubových turnajů! Jsou skoro každý den, většinou se na nich sejde 30–40 hráčů, takže to nebrání běžnému provozu. K tomu turnaje komerční, seniorské, dále Monachus Open – to je série turnajů konaných jednou měsíčně s občerstvením v půli hry a za velice přátelskou cenu.
Nad úroveň jednodenních turnajů zasahují třídenní kurzy, ty vede zkušený Tomáš Kamas. Oba běhy letních dětských táborů byly vyprodány už na jaře, letos poprvé proběhne i tábor pro dospělé. V provozu jsou i dva nové apartmánové domy, jen půldruhého kilometru od hřiště. Resort poskytuje výhodné vícedenní balíčky ubytování a hry, v nich je zahrnuto i využití Ecartu zdarma.

Vždycky se tady jedlo dobře a nepříliš draho. Dominika Wicherová se jen směje: „To zůstává, denní tříchodové menu stojí 130 korun. vaříme z regionálních surovin, vysadili jsme ryby, ty jsou teď často na jídelníčku. Čerstvější nenajdete! Mrazeného nic nevedeme..."

Text a foto: Ivo Doušek


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
350 Kč,-

Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2025, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...