Průvodce Michelin 2012, který vyšel v pátek 11. listopadu, doporučuje 2 157 restaurací, z toho 249 s hvězdou a Fine Dining Restaurant „Gregor’s“ ve Wutzschleife je v něm uveden jako jeden ze 40 ohvězdičkovaných restaurantů Bavorska. A proč o něm mluvíme? Resort Wutzschleife leží kousek za Rozvadovem a objevíte zde romantické golfové hřiště perfektně vložené do lesnaté krajiny, k tomu čtyřhvězdičkový hotel se 125letou tradicí. Můžete si tady zahrát za půlku s využitím našich voucherů 1fee2hráči (po–pá), ale ještě lákavější je přespat v pohodlí hotelu, ráno bohatě posnídat a po sto metrech chůze se octnout na odpališti: nocleh se hrou vás bude stát jen 69 euro, to je míň, než za takový nocleh jinde zaplatíte bez hry! S michelinskými oceněními teď začíná Wutzschleife psát novou kulinářskou kapitolu. Resort si už vytvořil pozici jako hotel věnující se ayurvédě, golfu a seminářům, teď se stane atraktivní destinací i pro gurmány.
Na gurmánském nebi vzešla nová hvězda. Restaurant „Gregor´s“ v resortu Wutzschleife, ležícího v Oberpfalci kousek od českých hranic, byl poprvé vyznamenán Michelinskou hvězdou. Také druhý restaurant Wutzschleife, nazývající se „Spiegelstube”, zrcadlový sál, přesvědčil inspektory vynikajícím poměrem cena - zážitek a od roku 2012 je vyznamenán Bib Gourmandem. Těmito dvěma zápisy v renomovaném katalogu Michelin se z Wutzschleife stala kulinářská Top adresa, jejíž význam daleko přesahuje region.
Restaurant „Gregor´s” už byl v hledáčku Michelinu loni, byl označen za kandidáta. Teď přesvědčili šéfkuchaři Gregor Hauer a Sebastian Andrée inspektory znovu o vynikající kvalitě své kuchyně. „Gregor’s“ v Rötz-Hillstettu je první restaurace v oberpfalckém okrese Cham, která dostala michelinskou hvězdu. I ve druhém restaurantu - „Spiegelstube“ ve Wutzschleife nabízejí Andrée a Hauer autentickou a tradiční kuchyni s pokrmy, které chutnají každému. „Spolupracujeme téměř výhradně s dodavateli z našeho regionu“, vypráví Hauer. „Náš řezník dodává do Wutzschleife maso už padesát let, a podobné prověřené vztahy máme i s dalšími. Pak můžeme zaručit kvalitu v dobré relaci cena – výkon.”
Zprávu, že se může nazývat hvězdným kuchařem (nebo aspoň ohvězdičkovaným) se Gregor Hauer dozvěděl – kde jinde než v kuchyni. “Každý den loňského roku, kdy jsme měli otevřeno, jsem i já sám stál v kuchyni. Teď mám příjemný pocit, že se naše úsilí vyplatilo”, těší se Gregor Hauer z ocenění. A že byly zároveň oceněny oba restauranty, „Gregor’s“ i „Spiegelstube“, je vyvrcholením jeho každodenního úsilí.
Chuť velkých emocí
Sebastian Andrée a Gregor Hauer (na snímku) vaří ve stylu „emocionální kuchyně“. Spojují nároky Haute Cuisine s kulinářskou originalitou a vytvářejí excelentní chutě jídel. „Večeře v restauraci není jen menu, ale i zážitek“ je přesvědčen Gregor Hauer. „Chceme uvolnit emoce a probudit vzpomínky."
Třeba už na začátku – startovací chléb na stůl přichází grilovaný. Koho by nenapadlo vzpomenout si na dětská léta a táboráky? Restaurace „Gregor´s“ vytváří intimní atmosféru i opticky: Fine Dining je jen pro 20 osob a se svými červenými ozdobnými tapetami, černým nábytkem a krémovými koženými židlemi má ambiente podobné obývacímu pokoji. I jídelní lístek odráží kombinaci tradice a inovace.
„Naše večerní menu odpovídá duchu doby – aktuální, experimentální a variantní podle sezóny“, vysvětluje Hauer. „Naopak nabídka à la carte je založena na klasických jídlech, která mají hosté v oblibě, a je nadčasová.
Kulinářská specialita Wutzschleife
Küchenparty: Gregor Hauer, Sebastian Andrée a celý tým kuchyně Wutzschleife předvádějí své umění při vaření mezi hosty – i v kuchyni. Uprostřed dění si hosté párty užívají živé, nenucené atmosféry u sporáku a mohou vyzkoušet víc než 30 kreací – tato párty je velice oblíbena mezi hosty a je pokaždé vyprodána.
Resort Die Wutzschleife
Gastronomické kořeny resortu sahají 125 let do minulosti. Resort se prezantuje velmi mnohostranně: na své si zde přijdou golfisté, účastníci školení, zasedání a seminářů, gurmáni i fanouškové ayurvédy. 59 pokojů a suit, jakož i 71 apartmánů spojuje tradici a lifestyle v domácké atmosféře. Golfové hřiště, jedno z nejkrásnějších v Bavorském lese, bylo v roce 2011 rozšířeno na par 70. Víc než 20 let se Wutzschleife profiluje jako hotel pro semináře a školení a od září 2010 organizuje v Akademii Wutzschleife volně přístupné semináře workshopy pro zájemce z řad odborné veřejnosti.
Zdroj: TZ, Sarah Hinderer
|
Přihlášení Golf News
Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2025, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...
Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2025/26
Profil Hot Travel Revue 2025
Profil Hot Equipment Revue 2025
Profil Hot Wellness Revue 2025
Austerlitz Golf Trophy 20.- 23.5.2025
Czech PGA Tour 2025
World Corporate Golf Challenge
Národní finále 13.8.2025
Kaskáda Golf Trophy 2.-5.10.2025
Grandfinále Czech PGA Tour 2025
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.